Ropetex og Powertex tilbyr mer bærekraftige løfteprodukter

Ved å velge Ropetex eller Powertex viser du at din bærekrafts- og CSR-policy har substans. Vi ønsker å lede transformasjonen og sette standardene for en mer bærekraftig fremtid i vår bransje. Vi har høye standarder og arbeider faktum-basert. På denne måten bidrar vi til FNs bærekraftsmål (SDGs).

➕ Bærekraftig produktutvikling
Vi utvikler også jevnlig innovative og bærekraftige produkter. Her er tre eksempler:

 • r-PET surring, rundsling og båndstropper
  I 2023 lanserte vi vår innovative serie av surringer, rundslings og båndstropper laget helt av resirkulert polyester (r-PET). Disse produktene har alle redusert CO2-fotavtrykk med opptil 75%. (Flere detaljer i vårt nyhetsinnlegg).
 • Fallsikringsseler
  Våre Powertex HW Eco-fallsikringsseler er laget av OEKO-TEX®-godkjente r-PET-fibre. Dette betyr at materialet er fritt for skadelige kjemikalier og er laget av resirkulerte PET-flasker.
 • Ståltausmøring
  Vår ståltausmøring, Ropetex Ultra Lube 2, er en "miljøvennlig smøremiddel". Dette smøremiddelet er spesielt utviklet for å begrense miljøpåvirkningen i omgivelser der ståltrådtau kommer i kontakt med vann.

➕ Faktabasert informasjon
Vi mener det er avgjørende å kommunisere basert på fakta når det gjelder bærekraft. Vi liker ikke "greenwashing". Alle produktene i vårt utvalg som representerer et mer bærekraftig valg, leveres med bærekraftsinformasjonsark der vi tydelig oppgir bærekraftsforbedringene og -innovasjonene.


➕ Egenrevisjon av vår bærekrafsfronting
Vi mener at det å være til stede og samarbeide med vårt dedikerte team for bærekraftsrevisjon skiller oss fra andre. Vi har en grundig prosess for revisjon av produksjonspartnerne våre som fokuserer på følgende områder:

Kvalitet og bærekraft i produksjonsprosessen
Våre revisorer sjekker kvaliteten og bærekraften i produksjonsprosessen gjennom, blant annet:

 • En grundig dokumentasjonsvurdering (inkludert sertifikater som ISO-sertifiseringer).
 • Omfattende revisjoner og kontroll ved produksjonsstedene.
 • Samtaler med ansatte og ledelse ved produksjonsstedene.

Arbeidsforhold
Når det gjelder arbeidsforhold, legger våre revisorer blant annet merke til:

 • Lønn.
 • Sikkerhet på arbeidsplassen.
 • Pauser og fasiliteter (som sitting, kantine).
 • Innredning av verksteder og kantiner.
 • Arbeidstid og ferie.

➕ Trening og informasjon
Våre lokale team gir også råd til produksjonspartnerne om kvalitet, bærekraft, gode arbeidsforhold og opplæring. Denne tilnærmingen fører til verifiserbare resultater. 93% av produsentene som har hatt en oppfølgingsrevisjon, har forbedret sin ytelse. 

➕ Samarbeid for et redusert CO2 -avtrykk
Vårt mål er å til slutt markedsføre kun sirkulære produkter. Vi ser kontinuerlig etter samarbeid med innovative produsenter. På denne måten støtter vi FNs bærekraftsmål 12: sikre bærekraftige forbruks- og produksjonsmønstre.

Kontakt oss
Vil du dra nytte av å bruke Ropetex- og/eller Powertex-produkter? Ta kontakt med en forhandler nær deg!